Ovom akcijom nastoji se kroz razna događanja, radionice i predavanja popularizirati neuroznanost i znanja o funkcijama mozga među građanima i studentima.

Ove godine jedna od zadanih tema je dječji mozak te će se u subotu 12. ožujka s početkom u 11 sati u Dječjem odjelu Stribor održati radionica za djecu vrtićke dobi na kojoj će djeca imati priliku okušati se u raznim 'mozgalicama' i igrama koje stimuliraju mentalnu aktivnost kroz različite poticajne igre i zadatke.

Također, Stribor će te subote ponovno biti jedna velika, prava Bolnica za medvjediće u kojoj će djeca moći kroz ulogu roditelja ili liječnika uz pomoć studenata medicine liječiti bolesne plišane medvjediće kako bi smanjili vlastiti strah od doktora i bijele kute. U slučaju velike gužve u Bolnici za medvjediće, djeca će čekajući na red u čekaonici dobiti bojanku i ozbiljni zadatak: da nacrtaju i obojaju mozak, objasne njihovo mišljenje o tome gdje se mozak nalazi, kako izgleda, koje je boje i čemu služi kako bi ih se potaklo na razmišljanje o ovom vitalnom organu našeg tijela.