Evo što nas to čeka u tjednu 5. - 8. lipnja u Striboru:

vRIsak Junior: Davor Šunk i slikovnice za najmlađe - upoznajte Miru i Maru i patuljka Mudrića

ponedjeljak, 5. lipnja u 11 sati

Tjedan otvara Davor Šunk, ugledni hrvatski dizajner, ilustrator i dječji pisac, u uglednom društvu Mira, Mare i patuljka Mudrića. Što će veselo društvo točno činiti ne znamo, ali da će u igri biti papiri i bojice, saznali smo. Živi bili pa crtali!


vRIsak Junior: Srđan Dragojević i slikovnica Kakagrad

utorak, 6. lipnja u 11 sati

Neobična kakastična družba na čelu sa Srđanom Dragojevićem upućuje se u Kakagrad. 
Na putovanju prepunom uzbuđenja moraju proći nepoznato podzemlje vijugavih cijevi, opasnih valova, kakapad, kakajezero i još mnogošto o čemu njihovi tvorci pojma nisu imali. 
Do sada. A osim što je priča stvar otkrila, ona je tim otkrićem i pomogla. Udobno se smjestite i pripremite se na čitanje naglas i valjanje od smijeha još glasnije!

(P.S. U ovom paketu stiže jedan od najpopularnijih srpskih filmskih redatelja i scenarista, Srđan Dragojević, čiji su filmovi Mi nismo anđeli, Lepa sela lepo gore, Rane, Parada osvajali publiku i brojne nagrade. Srđan Dragojević dosad je objavio dvije knjige scenarija, tri zbirke poezije i tri slikovnice. Kakagrad je vjerojatno najzabavnija!)


vRIsak Junior: Andrea Petrlik Huseinović, Kašmir Huseinović - radionica Crta, slovo, riječ i slika

srijeda, 7. lipnja u 11 sati

Zaigrana ilustratorica, papir, boje, crtež i tajna veza između djece i knjige je uspostavljena. Poznata hrvatska ilustratorica Andrea Petrlik Huseinović svojim bojama u svim tonovima knjigu čini privlačnijom igračkom. Dobra prilika da otkrijemo kako to radi! 


vRIsak Junior: Željka Horvat Vukelja - radionica Kako se gradi priča?

četvrtak, 8. lipnja u 11 sati

Treba li išta reći o najdražoj nam Željki koja svijetom hoda s kovčežićem punim iznenađenja i sije radost kud god prođe? Nakon susreta s njome nijedno dijete ne odlazi bez sjaja u očima. To joj je misija, to i izvršava. U svakom djetetu upali čitatelja!


vRIsak Junior: Tomislav Baran i knjiga Zabundane priče

četvrtak, 8. lipnja u 12 sati

Vani plus, a mi vrtimo na minus!

Autor je svojih dvanaest priča za djecu ovoga puta "zabundao" u zimsko ruho, ali to nas neće spriječiti da ih ogrnemo na kraju dječjeg vRIska jer možda se malo njima i rashladimo! Iako, pune su topline, pa će to možda biti toplo-hladni narezak! Budimo malo ozbiljni. Maštovite su to priče o svakidašnjici i životu u kojima predmeti i prirodne pojave dobivaju ljudske osobine, pa odišu humanim i odgojnim vrijednostima!