Povod je lijep, a priča još ljepša. Mama za Koka dirljiva je priča o ptiću koji traži mamu koja mu nalikuje. Kakvu će mamu naći? Toplu i punu ljubavi! Ali ona neće imati ni kljun, ni krilca, ni bucmaste obraščiće, a niti prugaste nožice! Ništa od toga! A opet, bit će mu najbolja na svijetu! Nakon duge potrage nalazi mamu medvjedicu koja mu ne nalikuje, ali mu pruži ljubav i toplinu. 

Ovu toplu priču Keika Kasze u subotu, 27. svibnja u 11 sati u Dječjem odjelu Stribor ispričat će nam članice Udruge Adopta iz Zagreba u čijem izdanju je priča i objavljena.

Slikovnica je izvrstan alat za senzibilizaciju djece na različitosti i za razvoj toleranicje prema drugačijima, pa će radionica pratiti upravo temu tolerancije.

Aktivnost je prvenstveno namijenjena djeci od 4-6 godina, ali su dobrodošli i ostali klinci, roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke! Svako će dijete dobiti na dar slikovnicu Knjiga o obitelji.

Ujedno će biti prilike za prelistavanje slikovnica i ostalih ADOPTINIH izdanja, koja će tog dana  biti dostupna povoljnije (http://adopta.hr/adoptateka/adoptina-izdanja), a tko želi moći će postati i član udruge (www.adopta.hr).

Osim toga, svi zainteresirani moći će saznati više o posvojenju, specifičnostima i dobiti odgovore na neka od pitanja od Adoptinih stručnjakinja.

Namijenjeno: djeci 4-6 godina starosti, u pratnji odraslih.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrdite dolazak knjižnici na 051/211-573 ili na mail stribor@gkri.hr

Vikend posvojenja provodi se 26. i 27. svibnja 2017. u Rijeci i Lovranu u sklopu projekta Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kompletni program možete pogledati na stranici www.adopta.hr .

Kako pronaći Stribor, ako u ovom gradu još postoji netko tko ne zna - možete provjeriti ovdje: http://gkr.hr/Vodic-za-korisnike/Lokacije/Djecji-odjel-Stribor . 

Vidimo se na Vikendu posvojenja!