Iz pera (i tipkovnice) knjižničarki koje su vas provele tajnim spremištem! Za sve one kojima šetnja s knjigom pod rukom nije dovoljna - već se žele prošetati i kud ih knjige vode.

Tko se spotiče o kamenove spoticanja? Tko je odlučio da će rikovite i grivovite životinje na grbu jedne od nekoć najpoznatijih riječkih kavana biti baš dvije? Kud teku skrivene riječke vode? Sve što nikada niste znali da ne znate o Rijeci, a netko je negdje zapisao, iskopali smo i iz prašnjavog mraka knjižnice izvukli na svjetlost dana, samo za vas.

Tragovima najpoznatijih knjiga (tebe gledamo, Kako čitati grad) i onih gotovo opskurnih knjiga (što su to Riječki mostovi?), od starih bestselera do novih izdanja o povijesti riječkog rocka, laganim hodom, u srijedu, 15. 6. s početkom u 16.00 najdražim tekućim gradom provest će nas vaša Korzo-knjižničarka. Naposljetku, tko bolje poznaje Rijeku od onih koji je pješice prolaze više puta dnevno, tamo i opet natrag, u sklopu posla?

KulTura 15. 6. 2016.

Točka susreta: Dječji odjel Stribor. 

Pokret: u 16.00. 

Cilj: Janko Polić Kamov (kip na Rječini, na Contu). 

Trajanje ture: 60 min.

Namijenjeno: djeci i mladima (11+).

Kao poseban bonus za sve sudionike ture pripremili smo prijedloge (ljetnog) čitanja, po temama i razdobljima koji vas zainteresiraju u toku!

Za sudjelovanje u KulTuri nije potrebno biti član/ica Gradske knjižnice Rijeka, ali to svakako pomaže. U slučaju kiše, ponesite kišobrane. U slučaju potopa, ponesite rezervni par škrga. Za sve detalje, pitanja, želje i pozdrave slobodno se obratite na adrese programi@gkri.hr, vesnakurilic@gmail.com ili telefonskim pozivom na 092/2866 844.