Izraelski autor, ilustrator i redatelj Rony Oren svojim inovativnim radionicama modeliranja glinamola gostuje diljem svijeta, a ove će godine, zahvaljujući izdavačkoj kući Planetopija, na svoju šarenu kartu posjećenih mjesta smjestiti i Rijeku.

U njegovoj dugogodišnjoj umjetničkoj karijeri ističu se vodstvo katedre za animaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Jeruzalemu, preko 500 animiranih filmova koje je snimio metodom stop-motion animacije, te ilustriranje tridesetak knjiga za djecu diljem svijeta. S ovim svestranim umjetnikom družit ćemo se 11. 11. 2016. u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, gdje će održati dvije radionice modeliranja plastelina za djecu, u 10 i 11h, po metodi rada s plastelinom koju je sam razvio.

Dugonoge životinje (a možda i pokoja dugovrata, da se žirafe ne žale da smo zaboravili na njih) s radnih stolova knjižnice odšetat će na police, pa i u autorovu knjigu o radu s plastelinom, Divlje životinje, koju ćemo uskoro moći čitati na hrvatskom. Ona je tek prva u nizu serijala Tajne plastelina, čiji su dijelovi dosad prodani u više od milijun primjeraka i prevedeni na trinaest jezika. Knjiga je kod nas objavljena u izdanju Planetopije koja nam i dovodi autora u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael i Udrugom Izraelsko prijateljstvo.

Nakon radionica za djecu, u 12h će se u Striboru održati razgovor s autorom, uz predstavljanje njegovog rada i knjige, za zainteresirane odrasle posjetitelje i medije.

rony oren prezaorolopus-copy